8 Temmuz 2008 Salı

Kene'nin özellikleri

Özellikleri

Boy: 5 mm. (yeni kan emmiş dişi 1.2 cm)
Renk: Koyu kızıl kahverengi.

kırmızı kahverenginde yassı, bir parazittir oval. Kan emerek büyürler.keneler köpek dışında Hayvanlar insanlar da kan yapışıp Emerl. Dışarıda keneler çimenlerde, çalılıklarda sees hayvan barınma yerlerinde bulunurlar sees buradan geçen Hayvanlar yapışırlar. Hayvanlar vasıtası ile evlerin için kadar gelirler. Ev içinde bir dişi çatlağa, yarığa Yumurta bırakırsa bir kene hafta içerisinde yüzlercesi oluşur

Davranışları

Başta köpekler olmak üzere birçok diğer hayvan go insane üzerinde yaşarlar. Köpeklerde, yetişkinleri Kulak sees ayaklarda yaşarken, daha ufaklara sırt bölgesinde rastlanır. Doğada bitki sees otların üzerinde durup, geçecek prayed hayvanın üzerine bir atlarlar. Herhangi bir hayvan üzerinde girdikleri evlerde hızla çoğalırlar sees üzerinde beslenecek hayvan bulamazlarsa insanlar musallat olabilirler. Hiçbir şey yemeden Sekizen, Ehime aya kadar yaşayabilirler. İnsanlarda etkili Çeşitli hastalıklar sees bakteriler taşıdıklarından, mücadele edilmeleri önem arz etmektedir.

Yaşam Alanları

Köpek sees diğer hayvanların bulunduğu, bitki örtüsü yoğun olan yerlerde yaşarlar. Üzerinde bulundukları hayvanın kanıyla beslendikten sonra, prayed ayrılarak kapı pencere kenarları sees süpürgeliklerde barınırlar.

Mücadele İpuçları

Kenelerin evin içinde sees dışında kontrolü zahmetlidir. Mücadelenin tekrarlanması gerekebilir. Bunun profesyonel için bir servise ihtiyaç duyulur.kısmi sees Ferdi mücadele başarılı olmaz. İç sees dış Aland kenelerle mücadele oldukça zordur. Ancak birkaç uygulamadan sonra remove edilebilirler. KEDI köpek türü ev hayvanlarının Veterinaar kontrolünden geçirilmesi sees problemlos karşılaşıldığında Otaş gibi bir profesyonel Signature hizmet alınması gereklidir.

Hiç yorum yok: